Daca saptamana trecuta ma jucam singur Planet Coaster, saptamana aceasta am primit de la Raz o invitatie la For Honor closed beta. Tot asa am aflat ca cineva imi furase contul de Uplay, dar a fost un good guy hacker. Nu mi-a schimbat parola, ci a adaugat 2 steps auth pe cont (la care eu evident nu aveam acces). Cei de la Ubisoft au fost super baieti, si dupa o discutie pe Facebook cu ei (ati citit bine, am vorbit pe FB cu ei) mi-au redat accesul la cont.

Nu sunt fan al lor, sa nu ma intelegeti gresit, chiar ma enerveaza la culme cu cateva chestii. De exemplu, nu inteleg nici in ruptul capului de ce o companie ar crea propria platforma de livrat content (Uplay) dar mult mai proasta, cu absolut nimci mai buna decat alta deja actuala si superioara (Steam). Adica ffs, au 10-15 jocuri de oferit, pe Steam sunt MII de jocuri.

Ca Gamer, sunt complet dezgustat de faptul ca cei de la Ubisoft ma forteaza sa descarc si sa le instalez platforma pentru a avea acces la jocurile lor. Daca ar fi superioara sau macar apropiat de buna ca Steam-ul, as trece cu vederea. But it’s shit, a pompous shit.

Acum ca mi-am varsat supararea pe Ubi, trecem la singurul joc care mi-a placut cu adevarat de la ei in ultima vreme: For Honor.

Inainte sa cititi in continuare, randurile ce urmeaza reprezinta o opinie formata despre un joc aflat in perioada de closed beta, nu release full.

For Honor

Jocul are un meniu asemanator cu Rainbow Six Siege, cel mai probabil baietii de la Ubisoft au folosit acelasi engine.

Pe scurt, esti pus sa alegi intre 3 factiuni (Viking, Knight, Samurai) fiecare avand 3 eroi. Eroii ii poti customiza cu gear (a carui efect nu e doar vizual, ci are si efecte de imbunatatire a performantelor caracterului), precum si chestii de aparente gen forme si simboluri colorate pe diverse parti din gear.

Gear primesti in momentul cand faci level up la caracter, sau la sfarsitul unui meci exista un random drop.

Jocul are cateva elemente de MOBA (cum vedem la HOTS, DOTA, LOL), eroul cu care joci castiga o experienta generala permanenta, care iti permite sa deblochezi abilitati noi. Aceste abilitati trebuie mai apoi sa le deblochezi si in timpul meciului facand experienta cu eroul respectiv.

Pe partea de gear exista o oarecare libertate la customizare, arma caracterului avand 3 parti care pot fi schimbate/imbunatatite.

In timpul bataliei, daca inamicul nu are ocazia sa te execute, un coechipier te poate readuce la viata in 60 de secunde. In cele 60 de secunde disponibile poti alege fie sa astepti revive fie te respawnezi tu fortat la baza.

Cand meciul atinge punctul critic, adica una din echipe are peste 1000 de puncte, cealalta echipa NU mai are drept la respawn si moartea devine permanenta.

Endgame-ul se atinge atunci cand toata echipa inamica este decedata.

Momentan exista 2 gamemode-uri in joc, Dominion (4v4 cu 3 obiective si soldatei pe mijloc) si Brawl (2v2, pur PvP). Probabil o sa bage mai multe pe viitor, dar in closed beta astea au fost.

For Honor este unul dintre cele mai frumoase jocuri Co-Op multiplayer pe care le-am jucat in ultima vreme. Cooperarea cu echipa in acest joc este absolut vitala, si lipsa de coordonare chiar si pentru cateva minute poate costa victoria. Este un joc care te tin captivat pe tot parcursul bataliei, nu e genul de joc in care poti pierde vremea AFK sau sa arunci un ochi repede pe Facebook.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] [/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]
Raz este un foarte bun prieten, impreuna am pus bazele uneia dintre cele mai exclusiviste si selective comunitati de gaming din Romania, The Gaming Society (TGS).

 

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]